calmarehonung.se © 2007 

Hem     Produkter     Om Honung     Recept     Bilder     Beställning     Här finns vi     Länkar     Kontakt

Gucci Mini Bag Man

hans gitarrs baksida och sidor är gjorda av ett tätare och oftare mörkare trä som mahogny eller rosenträ, filtrerar ut eller förstärker några av dessa vibrationer, vilket påverkar tonen eller färgen på varje spelad ton.

Varje gång han plockar en sträng sänder den en vibration genom broen som gör att gitarrens övre del vanligtvis tillverkas av ett svampigt, lättviktigt trä som gran för att trycka in luften i och ut ur instrumentets ihåliga kropp och göra ljudet alla hör .

Gucci Mini Bag Man

Gucci Mini Bag Man

Medan Stewart talar på sin mobiltelefon med en domare i Houston som är intresserad av att köpa en gitarr och en kille i Colorado som är på staketet, tar Thompson en gitarr från sin arbetsbänk och strummar några noter för att kolla hur det låter.

I ett försök att hålla de få kvarvarande träden helt utplånad lade konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter brasilianskt rosenträ till sin mest hotade artlista 1992 och förbjöd det att skördas och handlas.

Det är också källan till mycket roligt som han och hans kolleger hantverkare har i deras nya satsning.

Thompson sa att Fox verkligen gillar att spela bluesen, så han bygger gitarren helt ur rosenträ så att den blir djupt. Han sa att Fox också ville ha sitt instrument att ha 'en sekelskiftning' så han lägger till fancy inlays och gränsar till att möta den begäran.

producerades i slutet av 1920-talet och 1930-talet och är konstruerade för att vara i 100 år. (Se 'Om du går').

'Det verkade bara som en naturlig passform', säger Preston Thompson, en hyllade luthier eller gitarrtillverkare, som kom ur pension för ungefär fyra år sedan och öppnar nu sin egen gitarrverkstad och showroom på Main Avenue in Sisters.

'Vi' kommer att bygga ca 30 till 35 gitarrer under det kommande året ', säger Gareth Jenkins, en luthier från Portland som gick med i Thompson s lag i det här fallet. Eftersom varje gitarr kommer att skräddarsys, 'du får ett förhållande med byggarna när du köper ett Gucci Mini Bag Man instrument', sa Jenkins.

'Varje person är annorlunda,' sa Jenkins. 'De har alla olika personligheter, och det kan vara roligt.'

Thompson, 57, studerade gitarrtillverkning på gitarrmusikskolan under slutet av 1970-talet och perfekerade sin hantverk medan han arbetade på Randy Woods gamla tidsplockningsbyrå i Nashville, Tenn. Modellerad efter en gitarrbyggd byggd mellan 1929 och 1939 , Thompson s instrument blev ett måste för flatpicking och fingerstyle gitarrister som Charles Sawtelle från 1980-bluegrassbandet Hot Rize och Peter Rowan.

Gitarrerna, inklusive en Thompson, bygger för skådespelare och lokal bosatt Matthew Fox, kostar mellan $ 4 000 och $ 15 000 stycken. Men Thompson sa att priset inte är för brant med tanke på att instrumenten är anpassad så att deras ägare får bästa möjliga ljud för vilken typ av musik de tycker om att spela och hur de spelar den.

Order har hällt in. En av gitarrerna byggs för Fox, skådespelaren, som är mest känd för sina roller i tv-programmen 'Party of Five' och 'Lost.'

Så Thompson gick ihop med Dan Stewart och David Blakeslee för att bilda PK Thompson Guitars, LLC, i september 2012. Det nya partnerskapet började bygga på Thompsons rykte och hans instrument, genom att skapa booths på Sisters Folk Festival och andra musikrelaterade händelser i Pacific Northwest.

Gucci Mini Bag Man

Fem killar med en stash av trä som räddas från ett 85 år gammalt skeppsbrott, syftar till att förvandla systrarna till en plats där du inte bara kan höra bra akustisk och folkmusik men också få de instrument som behövs för att göra det också.

Gucci Mini Bag Man

att brasilianska palissandernas status på CITES-listan gav upphov till en sekundärmarknad där människor bjälkar träd som redan har huggits ner som de som skulle flyta ner i en flod till en vedbruk, men sank istället för att de skulle kunna användas igen.

Thompson sa Nike Windrunner Women Black

Gucci Mini Bag Man

PK Thompson-gitarrer säljs för att öppna fredag, och säljer handgjorda akustiska gitarrer som liknar instrument som Nike Leggings For Women

Gucci Mini Bag Man

Genom denna marknad lyckades en av sina köpare spåra ett fartyg som transporterade flera av dessa träd till Europa på 1930-talet men sjönk utanför Spaniens kust. Han lyckades få nog av träet för att göra 60 gitarrer.

Gucci Mini Bag Man

'Musikare kan berätta skillnaden mellan en mahognygitarr och en rosenträgitarr,' sa Thompson. En del av hans anpassningsprocess innebär att han bestämmer vad tonträ passar bäst med köparens stil och preferens.

Att arbeta mot det här målet var att konvertera en gammal byggnad bredvid The Belfry, ett evenemangsrum i Sisters, till sin nya verkstad ett utrymme med ett showroom och ett kommersiellt sprayrum och hyra ytterligare två gitarrtillverkare.

Men Thompsons planer för förtidspensionering splittrades tack vare Internet och återuppkomsten av bluegrass och folkmusik i de senaste fem till tio åren. När folk som hade sett en av hans gitarrer i en video eller en bondeaffär började ringa Thompson ut ur det blå för att fråga om han skulle göra en för dem, kom han ut ur pension för att hedra sina önskemål.

Gucci Mini Bag Man

Men han sprang snart i några växande smärtor.

'När du gör detta ovanför ditt garage i Bend' sa Thompson, 'det är lite svårt för människor att hitta dig.'

Gucci Mini Bag Man

Det förhållandet som är byggt runt en serie möten som är utformade för att bestämma köparens musikaliska preferenser och spelstil är en del av paketet Thompson säljer med sina instrument.

Och det är där han leder till ett problem.

Det beror på att brasilianskt lövträ växer uteslutande i de brasilianska regnskogarna nära Bahia och Rio de Janeiro, ett område som var klart klippt i årtionden, så att bönder kunde använda den för att bete boskap och öppna dörren för ny utveckling och expansion.

En titt på Preston Thompson s guitarer

Thompson sa att Nike T Shirts Cr7

Gucci Mini Bag Man

'En sak ledde till en annan och jag bestämde mig för att ge det ett skott', säger Thompson, som har gjort gitarrer ur en liten 4 000 kvadratfotverkstad över garaget i sitt Bend-hem sedan 2011.

Det utsträvades också att expandera Thompsons produktionskapacitet från de 12 gitarrerna per år som han kunde bygga i sin garageverkstad till ett ambitiöst långsiktigt mål på mellan 60 och 100 gitarrer per år.

'När jag var i branschen för flera år sedan fick mina instrument i händerna på några ganska anmärkningsvärda människor', sa Thompson, som bestämde sig för att ta en paus från gitarrtillverkning i några decennier och bosatte sig i centrala Oregon för att gå i pension.

Gucci Mini Bag Man

Nike Sweatshirts For Ladies
Gucci Glasögon Dam

Autentiska Gucci Mobilskal

Solglasögon Fendi

Nike Windrunner Women White
Gucci Solglasögon Herr

Nike Tracksuits Kids
Nike Sweatshirts For Kids
Balenciaga Handväska

Gucci Skärp Guld

Gucci Marmont

Gucci Iphone 6 Case

Fendi Iphone 6

Gucci Bags Amazon

Nike Jackets Pullover

Hem / Gucci Mini Bag Man